خبر آرشیوی:
وی افزود: چنین حوادث معدنی که منجر به کشته شدن تعداد زیادی از کارگران معدن می شود، نشان می دهد که هنوز ضعف بزرگی در سرمایه گذاری در حوزه ایمنی معادن در بسیاری از کشورها وجود دارد. باید قبول کنیم که موضوع ایمنی در معادن تمام شدنی نیست و باید به صورت مستمر علم مربوط به آن به روز شده و مطالعه و سرمایه گذاری در این حوزه همواره ادامه یابد.
وی با اشاره به اینکه بخش دولتی و خصوصی باید به صورت موازی و در کنار یکدیگر به سرمایه گذاری در ایمنی معادن اقدام کنند، اضافه کرد: آنطور که من در اخبار دیدم معدن زغال سنگ ترکیه در ماه مارس امسال مورد بازدید قرار گرفته و هیچ مشکلی نیز در آن بازدید گزارش نشده بود. این نشان می دهد که علم مربوط به ایمنی معادن باید مدام به روز شود به ویژه در مورد معادن زغال سنگ که همواره تولیدکننده گاز هستند و خطر انفجار در آنها بالاست. حاکم شدن نگاه علمی به ایمنی معادن به ویژه معادن زغال سنگ با ظرفیت تولید بالا کاملا ضروری است.
نائب رئیس خانه معدن ایران با بیان اینکه حادثه رخ داده در معدن زغال سنگ ترکیه زنگ خطری برای تمام فعالان بخش معدن در سراسر جهان است، عنوان کرد: متاسفانه در حال حاضر بعضا شاهد حاکم بودن نگاه سنتی به معادن و نه صرفا نگاه مادی هستیم. ما در ایران هنوز به صورت انبوه روی معادن کار نکرده ایم که در نتیجه شاهد حوادث با تلفات بالا نیز نبوده ایم. حادثه در هر معدنی چه زیرزمینی و چه روزمینی رخ می دهد.
بهرامن افزود: متاسفانه در حال حاضر سرمایه گذاری زیادی در زمینه نظارت بر ایمنی معادن و ارتقای ایمنی معادن توسط دولت صورت نمی گیرد و هنوز معدنکاران ما نیز آشنایی زیادی با تکنولوژی های ایمنی روز دنیا ندارند. راهکار حل این مشکل نیز شرکت در کنفرانسهای بین المللی ایمنی معادن است که باعث می شود معدنکاران ما با علم روز دنیا در این حوزه آشنا شوند. توجه به ایمنی معادن حتی در معادن کوچک نیز کاملا حیاتی است.
او با اشاره به اینکه در همه کشورهای معدن خیز دولت توجه ویژه ای به ایمنی معادن داشته و در این حوزه سرمایه گذاری می کند، اظهار کرد: به جز معادن زغال سنگ، توجه به ایمنی در سایر معادن نیز کاملا ضروری است. به عنوان مثال ما چندی پیش در یکی از معادن شن و ماسه شاهد حادثه بدی بودیم.
نائب رئیس خانه معدن ایران افزود: در کنفرانس بین المللی معدنکاری که چند سال پیش در کانادا برگزار شد، متوجه شدیم که دولت کانادا بزرگترین سرمایه گذاری را در این کشور در حوزه های مختلف از محیط زیست گرفته تا ایمنی انجام داده است.
بهرامن در پاسخ به این سوال که وضعیت معادن زغال سنگ در ترکیه چگونه است؟ گفت: زغال سنگ برای ترکیه ماده معدنی مهم و حیاتی محسوب می شود، چون این کشور نفت و گاز ندارد و از نظر انرژی وابستگی زیادی به زغال سنگ دارد. تولید زغال سنگ این کشور نیز بسیار بالا بوده و از فناوریهای روز دنیا نیز در این حوزه استفاده می کند.
او در پاسخ به این سوال که آیا وقوع چنین حوادثی در ترکیه عادی محسوب می شود؟ عنوان کرد: اصلا چنین چیزی نیست. بدترین حادثه معدنی ترکیه مربوط به بیش از 20 سال قبل می شود و وقوع چنین حوادثی در ترکیه طبیعی نیست.
رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران همچنین درباره میزان همکاریهای معدنی ایران و ترکیه توضیح داد: ترکیه یکی از اعضای کنگره جهانی معدنی است و ما در همایشها و کنگره های معدنی با فعالان معدنی این کشور ارتباط داشته و همکاری می کنیم. همایشی نیز تحت عنوان اوراسیا قرار است در استانبول ترکیه برگزار شود که قرار است از ایران نیز نمایندگانی در آن حضور پیدا کنند. ترکیه روی معادن زغال سنگ سرمایه گذاری زیادی کرده است. البته ایران از نظر میزان ذخایر معدنی بالاتر از ترکیه قرار دارد اما این کشور در حوزه زغال سنگ همکاری زیادی با لهستان داشته و از فناوری و ماشین آلات روز دنیا در معدنکاری زغال سنگ بهره می برد. ضمن اینکه این کشور در حوزه استخراج معادن نیز از روشهای مدرن استفاده می کند.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 24,نوامبر,2024